Nyhetsbrev 10. juni: NTNU-ledelsen gir Øyvind Eikrem sparken

SPARKEN: Ledelsen ved NTNU går til avskjedssak mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem, skriver Khrono og flere andre medier torsdag. Det skjer etter at en granskningsrapport i vår konkluderte med at Eikrem hadde tilgang til og må holdes ansvarlig for en anonym Facebook-konto som har delt innhold i strid med rasismeparagrafen, men også at førsteamanuensisen – ifølge ledelsen – har brutt både tjenesteplikter og lojalitetsplikten overfor arbeidsgiver. Eikrem selv mener at universitetet forsøker å «tegne et vrengebilde av at jeg skal ha oppført meg dårlig overfor andre ved NTNU». Eikrem og Forskerforbundet skal ha fått muntlig beskjed allerede tidlig i mai om at det ville komme et forh...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.