Nyhetsbrev 10. desember: «Regjeringen lar en lobbyorganisasjon få diktere»

NY DEADLINE: Nå spøker det visst virkelig for en handelsavtale mellom Storbritannia og EU – etter middagen mellom statsminister Boris Johnson og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen onsdag kveld, ble partene etter sigende bare enige om én ting: At de har ny deadline på søndag. Selv om samtalene fortsetter, snakker nå både briter og EU-representanter relativt åpent om at de forbereder seg på et ganske grimt «no deal»-scenario.

På britisk side mener flere at Boris Johnsons taktikk i forhandlingene – et forsøk på å sette tyskere og franskmenn opp mot hverandre – har feilet totalt: Statsministeren har gått i klinsj med Macron over retten til fiske i britiske farvann og brukt dette som argument for at Frankrike står i veien for en avtale som kan spare Tyskland for milliarder i tapte eksportinntekter. «Problemet for Johnson er at ingen biter på agnet»

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.