NY DEADLINE: Nå spøker det visst virkelig for en handelsavtale mellom Storbritannia og EU – etter middagen mellom statsminister Boris Johnson og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen onsdag kveld, ble partene etter sigende bare enige om én ting: At de har ny deadline på søndag. Selv om samtalene fortsetter, snakker nå både briter og EU-representanter relativt åpent om at de forbereder seg på et ganske grimt «no deal»-scenario.

På britisk side mener flere at Boris Johnsons taktikk i forhandlingene – et forsøk på å sette tyskere og franskmenn opp mot hverandre – har feilet totalt: Statsministeren har gått i klinsj med Macron over retten til fiske i britiske farvann og brukt dette som argument for at Frankrike står i veien for en avtale som kan spare Tyskland for milliarder i tapte eksportinntekter.

«Problemet for Johnson er at ingen biter på agnet»skriver Bloomberg torsdag. Merkel har nemlig støttet Macron – og motsatt. Samtidig har Italias statsminister oppfordret Brussel til å «ikke gi en millimeter» til britene, mens Spania ønsker en avtale «men ikke for en hver pris».

«EN GOD NABO»: «Det luktet som ammoniakk og klor og søtstoffer samtidig. Vi blødde neseblod. I dagene som fulgte kastet vi opp og var svimle», forteller Rebecca Bowen til NRK Brennpunkt, som har undersøkt hvordan Equinors omstridte bruk av fracking i oljeutvinning påvirker lokalbefolkningen i USA. Bowens familie slet med migrene i over et halvt år i kjølvannet av en brannulykke ved et av Equinors fracking-anlegg i Ohio i 2014.