Nyhetsbrev 10. august: Taliban rykker frem i nord-Afghanistan

Bildet viser kamper mellom afghanske soldater og Taliban i Helmand-provinsen i 2012. Nå er Taliban på nytt på fremmarsj.
God ettermiddag! TO ÅR ER GÅTT: 10. august 2019 skjøt og drepte terroristen Philip Manshaus stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen på hennes eget soverom på Eiksmarka, før han gikk til angrep på Al-Noor-moskéen på Skui, med et ønske om å «drepe så mange muslimer som mulig». Manshaus’ forsvarer, Unni Fries, prosederte i retten på at han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket, mot hans egen vilje og de sakkyndiges psykiatriske erklæring. Manshaus ble dømt som tilregnelig og fikk lovens strengeste straff på 21 års forvaring med 14 års minstetid. Philip Manshaus ble blant annet inspirert til å utføre terrorangrepet av Brenton Tarrants terrorangrep mot to moskéer i New Zealand, som igjen var […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.