Nyhetsbrev 1. desember: Helgheim er «folkets klare favoritt», ifølge støttespillerne

BALLADEN OM HELGHEIM: Alle involverte virker enige om at vrakingen av innvandringspolitisk talsperson Jon Helgheim fra førsteplassen på stortingslista i Buskerud Frp handler om en «by-mot-land»-konflikt heller enn politisk uenighet. Hovedpersonen selv gjestet Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen, der han la vekt på at han hadde besøkt alle lokallag og deltatt på en lang rekke politiske møter (i motsetning til Morten Wold, som han sa).

Ifølge politisk redaktør i Drammens Tidende, Hege Breen Bakken, vokste «distriktsopprøret» i Buskerud Frp fram etter at nominasjonskomitéen innstilte folk fra Drammen på de tre øverste plassene på stortingslista (inkludert Helgheim på topp – totalt 7 av 14 på lista var drammensere). Ifølge TV 2 skal lokallagene i utgangspunktet ha ønsket seg Helgheim øverst. Men benkeforslaget på Morten Wold, fremmet av lederen for Gol Frp, fikk likevel flertall. Så vidt vi kan se har Wold i liten grad deltatt i diskusjonene etterpå, annet enn uttalelser som «glad og takknemlig for støtten» og «vi er et parti som liker konkurranse» 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.