Næringsministeren taus i Telenor-dramaet og Sør-Koreas president blir stilt for riksrett (Nyhetsbrev)

Hele tusen russiske idrettsutøvere kobles til dopingskandalen, Finnmark står stille på grunn av nedbør, kraftig vind og rasfare; fiskerinæringa forbereder seg på tøffe forhandlinger om nye handelsavtaler med England, og Politisk kvarter brakte i dag en sivilisert debatt om sperregrensa og det norske partisystemet. Ellers: Tillit til uenig styre Næringsminister Monica Mæland er foreløpig kryptisk om Telenor-dramaet som må ende med at enten styrelederen eller direktøren ryker.  Men er det sannsynlig at Gunn Wærsted – tidligere kåret til Norges mektigste næringslivskvinne – velger alenegang i styret mot Sigve Brekke uten å ha forsikret seg om at hun har statsråden i ryggen? «Næringsministeren har tillit til sittende styreleder og styre. Det har vi i alle selskaper hvor vi er eier», er hele uttalelsen fra departementet i formiddag. Det som har skjedd er altså at Wærstad har pekt på det som skal være hittil ukjente skjeletter i skapet fra Brekkes tid som Asia-sjef som er så alvorlige at hun ikke lenger har tillit til ham, mens resten av styret ikke er av samme oppfatning. (En kilde sier til DN at Telenor hyret eksterne jurister som konkluderte med at Brekke ikke kunne holdes ansvarlig). VG påpeker at feiden også har en partipolitisk dimensjon, der den blåblå regjeringen kan ha en anledning til å kvitte seg med Ap-mannen Brekke. I ettermiddag har private aksjonærer begynt å

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.