Ny justisminister ville fjerne kirkeasyl-ordningen og mente asylsøkere «sto fritt til å reise tilbake»

Jøran Kallmyr (40) fra Fræna i Møre og Romsdal er i dag utnevnt til ny justisminister, dagen etter at Tor Mikkel Wara varslet at han trekker seg av hensyn til familien. Kallmyr har tidligere hatt flere roller i Oslo byråd, blant annet som byråd i helse- og sosialkomiteen og samferdselskomiteen og som leder av byutviklingskomiteen, og vært statssekretær i Justisdepartementet. Han har også jobbet som lobbyist i advokatfirmaet Ræder.  Til VG sier Kallmyr i dag at han er bundet av taushetsplikt, men at han vil levere en liste til departementet og statsministerens kontor for å unngå spekulasjoner om inhabilitet, og om […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.