Norske forsvarstopper: «Det brenner. Vi er for små»

Kystvakt fartøyet KV Bergen utenfor en plattform for petroleumsvirksomheten til Norge
SOM ÅRET FØR ANDRE VERDENSKRIG: – Vi står nå i samme situasjon som vi sto i i 1938. Det brenner. Vi er for små. Vi har for få folk. Vi har for mange materielle mangler når det gjelder reservedeler, ammunisjon og utstyr. Det er kritiske mangler over hele linja, sier orlogskaptein Tor Ivar Strømmen ved Sjøkrigsskolen til TV 2. Han gyver løs på politikerne for å i praksis ha gått for det laveste ambisjonsnivået da Norge i 2019 fikk ny langtidsplan for Forsvaret. Også forsvarssjef Eirik Kristoffersen gjentar i artikkelen sine formaninger om den forsømte beredskapen i Forsvaret samtidig som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.