Norsk laks ble smuglet til Kina via Vietnam

NORSK LAKS SMUGLET TIL KINA: Norsk laks ble i praksis utestengt fra Kina etter at regimekritiker Liu Xiaobo vant Nobels Fredspris i 2010. Samtidig begynte norske lakseeksportører å sende titusenvis av tonn med laks til Vietnam. NRK Brennpunkt avslører nå at denne laksen ble sendt til et transportfirma i Vietnam, der laksen ble smuglet videre til Kina av lokale aktører. Etter at daværende regjering normaliserte forholdet til stormakten i 2017, gikk lakseleveransene til Vietnam brått ned, og opp igjen til Kina.  «Disse eksporttallene er så påfallende, at hvis ikke selskapene har skjønt at det kan ha dreid seg om smugling, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.