Se kartet: Norge rammes svært ulikt av temperaturøkningen

Det er store regionale forskjeller på hvor mye temperaturene øker i Europa. Norden, Sør-Spania og østeuropeiske land har merket sterkest oppvarming til nå. Mellomeuropeiske land langs Atlanterhavskysten, som Frankrike, Tyskland og Belgia, har merket minst til endringene. Funnene kommer frem i en undersøkelse gjort av Nettverk av datajournalister i Europa, EDJNet. Prosjektet heter «Europa en grad varmere».   EDJNet har analysert en million meteorologiske målinger fra det siste århundret. Dataene er utlevert fra European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF). Målingene viser at byer i Danmark, Romania, Baltikum og Finland allerede opplever at økningen i middeltemperatur tangerer FN-landenes 1,5-gradersmål i Parisavtalen […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.