Nordea- og NAV-ansatte pågrepet i korrupsjonssak


NORDEA-SAKEN: Over 50 politifolk aksjonerte i dag tidlig mot en rekke adresser i Oslo i en stor korrupsjonssak der banklån er søkt om med grunnlag i manipulert dokumentasjon. Fem personer er pågrepet siktet for grov korrupsjon eller medvirkning – blant dem en NAV-ansatt, en tidligere NAV-ansatt og to ansatte i banken Nordea, som i februar utløste etterforskningen ved å levere en politianmeldelse basert på en egen, intern avdekking. Umiddelbart før aksjonen ble kjent publiserte VG en gravesak som avslører at enkelte låneagenter skaffer kunder lån de egentlig ikke kvalifiserer til, via utro tjenere innad i banker som trikser med avvikskvote på kunder. Det er ifølge Nordea utbetalt slike lån på til sammen cirka 150 millioner kroner siden virksomheten startet i 2018, skriver NRK.


SANKSJONER SOM SVIR: Etter lange forhandlinger kom statslederne i de 27 EU-landene i går kveld til enighet om den sjette sanksjonspakka mot Russland, og at de skal kutte mesteparten av oljeimporten fra Russland. Det er først og fremst de mest oljeavhengige kystløse sentraleuropeiske landene, som Tsjekkia, Slovakia og Ungarn som er unntatt, slik at rundt en fjerdedel av importen inntil videre fortsetter. Dette skal reduseres til rundt ti prosent innen året er omme. Den russiske oljen skal erstattes med dyrere nordsjøolje, noe som utvilsomt vil merkes på europeiske forbrukeres energiregninger. Trøsten er at boikotten får stor effekt: Russland vil slite med å få solgt slike mengder olje til andre markeder, sier analytikere til

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.