Nok en Trump-rådgiver dømt for ringeakt

Peter Navarro. Foto: Victoria Pickering (CC BY-NC-ND 2.0)

DONALD TRUMPS TIDLIGERE handelspolitiske rådgiver Peter Navarro er dømt for ringeakt for 6. januar-komiteen. Han er med det den andre av eks-presidentens rådgivere – etter Stephen Bannon – som blir dømt for å nekte å rette seg etter Kongress-komiteens begjæringer om å forklare seg. Der Bannon ble dømt til fire måneders fengsel (men går fri i påvente av ankesak) risikerer Navarro i verste fall ett år for hvert av de to tiltalepunktene og en bot på 100 000 dollar når straffeutmålingen kommer i januar. 

Selv sier han at han er villig til å gå i fengsel for saken, men er overbevist om at dommen er feil og at han vil anke. Hans forsvar, som ble tilbakevist i retten, var at han ble direkte beordret av Trump til å ikke samarbeide med 6. januar-komiteen og at han derfor er beskyttet av presidentembetets makt. The New York Times

APPLE-AKSJER FALLER i verdi på amerikanske børser for andre dag på rad etter nye meldinger om at offentlig ansatte i Kina forbys å bruke selskapets telefoner. Samtidig faller verdien på aksjer i SMIC, Kinas største produsent av databrikker, etter at to Kongress-representanter i USA har tatt til orde for nye restriksjoner på eksport av deler til selskapet. BBC/CNN

49 SIVILE ER DREPT i et islamistisk angrep mot en elvebåt i Mali i Vest-Afrika, ifølge interimregjeringen i landet. På tross av Wagner-gruppas påstander om at de har klart å snu krigen mot islamistene til sin fordel, skal også 15 soldater være drept i et angrep på en militærleir. I denne kampen skal også 50 islamister ha mistet livet. Regjeringen har erklært tre dagers landesorg. 

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.