Nok en Putin-kritiker arrestert i Russland

NOK EN PUTIN-KRITIKER ARRESTERT: Den russiske opposisjonspolitikeren Jevgenij Rojzman (59) er arrestert og risikerer fem års fengsel for å brakt Russlands væpnede styrker i vanry med sine meldinger på sosiale medier og andre steder. Det melder russiske nyhetsbyråer, ifølge VG. Rojzman var inntil i dag en av de siste høylytte Putin-kritikerne som verken har rømt landet eller blitt satt i fengsel. Han holdt til i Jekaterinburg, storbyen øst for Uralfjellene, der han tidligere har vært borgermester.

«Trolig blir jeg transportert til Moskva», skal han ha ropt til journalister idet han ble ført bort av maskert politi iført skuddsikre vester i dag tidlig.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.