Nei, du blir ikke klimabølle av å se på Netflix – i Norge

Stranger Things
Tilhører du den halvparten av befolkningen i Norge som bruker strømmetjenester daglig? Hvis du er som den gjennomsnittlige videostrømmer i relativt ung alder (under 44 år, vi er da rause), så strømmer du omtrent 50 minutter film eller serier om dagen (SSB). Det blir seks og en halv time i uka det, 338 timer i året. Sannsynligheten er stor for at det skjer på Netflix, den mest brukte populære strømmetjenesten her til lands ifølge Telenor. 43 prosent av oss bruker den ukentlig, ifølge en undersøkelse gjort av Kantar Media.

Klimaversting?

Har du fått høre at videogiganten herper ditt personlige klimaavtrykk? For eksempel gjennom Dagbladets artikkel med tittelen «den ukjente klimaverstingen» tidligere denne måneden? «Hver gang du strømmer serier er du med på å øke utslippene av CO₂», skriver avisa. [caption id="attachment_4483" align="alignnone" width="1100"] Faksimile Dagbladet.[/caption] Vi går ut fra at det plager deg. Disse 50 minuttene med serietitting på Netflix tilsvarer i såfall et CO2-utslipp tilsvarende 15 biffmiddager eller nær 50 mil i en ny bensinbil i året. Dagbladet siterer den danske avisa

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.