Nei, sprengkulde motbeviser ikke klimaendringer – og de fleste har skjønt det!

De fleste har sluttet å tro at vinterlig sprengkulde er et bevis på at global oppvarming ikke skjer. USAs president Donald Trump bruker argumentet fortsatt for alt det er verdt. Trump kommenterte kuldesjokket i USA, som hittil har tatt minst åtte liv, ved å skrive «hva i helvete skjer med global oppvarming? Skynd deg tilbake, vi trenger deg!» – og dermed bruke kuldebølgen som et argument for å nekte å betale for utslippskutt og investeringer i infrastruktur som beskytter innbyggerne mot fremtidig ekstremvær. https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1090074254010404864 Siden forrige kuldesjokk i fjorvinter har han i det minste gått bort fra konspirasjonsteorien om at menneskeskapte klimaendringer bare er en bløff kineserne har diktet opp for å svekke amerikanernes konkurransekraft. Han har ymtet frampå om at klimaet faktisk endrer seg, men at det ikke skyldes våre utslipp av drivhusgasser til atmosfæren. Det er mange vanlige amerikanere som tar til motmæle overfor presidenten, og minner han om at USA ikke eksisterer i et vakuum, og at andre steder i verden overhodet ikke har lyst på mer varme for øyeblikket: https://twitter.com/renaes24/status/1090621189939175427 Det er ikke første gang Trump blander vær og klima. Utsagn som dette kommer han med årlig så snart det er kaldt. Men har du ikke en følelse av at det er færre som tar den der «høhø global oppvarming my ass» nå som det er kaldt? Det er nok fordi flere og flere i motsetning til Trump har fått med seg at det er forskjell på vær og klima – kuldebølger og snøstormer er ikke et bevis mot globale klimaendringer. Kantar har nylig presentert en spørreundersøkelse med 4000 respondenter der kun fire prosent mener klimaendringene ikke foregår...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.