Nei, Forsvaret har ikke bestilt 3,4 millioner likposer til koronavaksinerte

«Hvorfor har globalist-Erna & Co bestilt likposer for over 30 mill.kr. ??? Venter de på uhåndterlig massedød ???» Det er et av flere bekymrede utspill på Facebook, Twitter, Telegram og ulike blogger de siste ukene. I sommer har det skutt fart i nok en konspirasjonsteori blant vaksinemotstandere på sosiale medier. Med noen variasjoner, går teorien i hovedtrekk ut på at myndighetene venter massedødsfall i Norge som følge av Covid-19-vaksineringen av befolkningen. Beviset som angivelig skal understøtte det hele, er et anbudsdokument fra april i år om anskaffelse av likposer og plastflak til politiet, Sysselmannen på Svalbard og Forsvaret. Av dokumentet går det frem at kontraktsverdien for avtalen er på totalt 30,5 millioner kroner. Aktivistene har på egenhånd regnet om rammeavtalen til å bli til millioner av likposer. I virkeligheten dreier det seg om noen tusen likposer og kontrakten har ingenting med koronapandemien å gjøre. En av dem som allerede i juni delte en skjermdump av anbudet på Facebook var vaksinemotstander, aktivist og konspirasjonsteoretiker Kjetil Andreas Dreyer. «Whaaat? Må etterforskes, men da ikke av politiet», skrev han i innlegget og fortsatte: «Men hva er planen bak et slikt kjøp? Hva vet politiet som vi ikke vet?» Dreyer ble i 2009 kjent for sin motstand mot svineinfluensavaksinen og har det siste året deltatt i og holdt appeller ved demonstrasjonene foran Stortinget mot koronatiltakene.

«Ha...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.