Nei, alle Gaza-demonstrantene er ikke «terrorister». Men langt fra alle er «uskyldige sivile»

Palestinerne begraver i dag sine døde etter blodbadet ved grensegjerdet mellom Israel og Gaza mandag hvor nærmere 60 palestinske demonstranter ble drept, og nær 2500 skadet. I kommentarfelt og spalter her hjemme går debatten i skyttergraver. Krangelen om hvorvidt Israel beskytter seg mot terrorister eller slakter uskyldige sivile har få eller ingen gråsoner og nyanser. Dag Henrik Tuastad (UiO) og Are Hovdenak (Landinfo, tidligere FFI og PRIO) har forsket på Hamas, organisasjonen som styrer i Gaza, og som står på internasjonale terrorlister, blant annet EUs. Vi stilte ni spørsmål om hvem som egentlig demonstrerer ved grensegjerdet, og hvorfor: — Hva ligger […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.