Nav-skandalens 6 viktigste punkter: — Det er ingen unnskyldning

Professor og leder ved Senter for europarett ved UiO, Finn Arnesen, foran en bråte EØS-lover.
Nav-skandalen eskalerer i rasende fart. Henger du med? Knapt vi heller, så vi ringte en professor på EU- og EØS-jus: Finn Arnesen, leder ved Senter for europarett, UiO. Hjerteskjærende historier til side, her er de harde fakta etter skandale-uke 1: 1) Sakens kjerne: EØS sier ja til trygda ferie Nav har i en årrekke urettmessig krevd penger tilbake fra personer som har mottatt sykepenger, pleiepenger eller arbeidsavklaringspenger, og samtidig reist til utlandet uten tillatelse fra Nav. Nå innrømmer Nav at EØS-reglene om friheten til å bevege seg over landegrensene overstyrer den norske Folketrygdloven, noe som betyr at trygdede kan dra til EU- og EØS-land […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.