EU-domstol slår ned på Polen og Ungarn, som kan miste milliarder i pengestøtte

SISTE OM UKRAINA: 

  • Onsdag sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at forsvarsalliansen ikke ser noen deeskalering på bakken, selv om Russland i går sa at soldater trekkes tilbake fra grensen mot Ukraina. «Tvert imot ser det ut som at Russland fortsetter den militære oppbyggingen», sier han. 
  • Det russiske forsvarsdepartementet hevder på sin side at de har avsluttet militærøvelsen på Krim-halvøya og har publisert en video av stridsvogner som krysser broen over Kertsjstredet til det russiske fastlandet i natt. 
  • Kreml sier president Vladimir Putin «er for forhandlinger og diplomati».
  • I nabolandet Belarus (Hviterussland), nord for Ukrainas hovedstad Kyiv, fortsetter Russland militærøvelsene som er planlagt å pågå til 20. februar.
  • Samtidig markerer innbyggerne i Ukraina i dag «Dagen for samhold» som president Volodymyr Zelenskyj mandag erklærte skulle falle på 16. februar, etter at USA varslet om at dagen kunne være tidspunktet Russland kom til å invadere. 
  • Kreml avviser anklagene fra Ukraina om at det var Russland som sto bak nattens cyberangrep mot det ukrainske forsvarsdepartementet og to ukrainske banker. 
  • Utenriksminister Sergej Lavrov varsler at Russland vil gjengjelde eventuelle nye økonomiske ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.