Nato frykter ny russisk stor-offensiv med mål om å ta Donbass


VENTER PÅ STORANGREP: Mens russiske styrker fortsetter å la bombene regne over Kharkiv og byene i øst- og sør-Ukraina går de til angrep på både sivil infrastruktur og ukrainske militære posisjoner flere steder i Luhansk og Donetsk-regionene, ifølge det ukrainske forsvaret. I disse regionene er det ventet kraftige angrep så snart styrkene som er trukket ut av områder nord i landet er regruppert. Kanskje med en fullskala invasjon allerede om noen få dager, advarer lokale myndigheter, ifølge Sky News. Det var også budskapet til Natos generalsekretær før dagens utenriksministermøte: «Det vil ta noen uker for Russland å omorganisere sine styrker. Men etter det frykter vi at vi får se en ny stor russisk offensiv med mål om å ta Donbass. I dette vinduet er det ekstremt viktig at Nato-landene bidrar med støtte», sier Jens Stoltenberg til VG.

NOK KLAPPSALVER: EU har betalt Russland 35 milliarder euro for olje og gass siden landet invaderte Ukraina. Til sammenlikning har det angrepne landet fått 1 milliard i nødhjelp fra EU i den samme tidsperioden, sier EU-kommisjonens toppdiplomat på utenrikspolitikk, Josep Borrell, som tar til orde for kraftig øking i den militære støtten til Kyiv og for «mindre applaus og mer assistanse».


Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.