NATO-fly og krigsskip inn i Øst-Europa

AMBASSADEANSATTE UT AV UKRAINA: Storbritannia beordrer hjem flere av sine ansatte ved den britiske ambassaden i Kiev på grunn av den spente situasjonen i Ukraina, og USA ber familier til diplomater, og ikke-essensiell stab, om å reise hjem, fordi «en invasjon kan skje når som helst». USA har i tillegg bedt amerikanske innbyggere som oppholder seg i landet vurdere å reise hjem. Uttrekningene skjer samtidig med at NATO-land sender flere jagerfly og krigsskip inn i Øst-Europa mandag, etter at samtalene mellom Russland og USA fredag mislyktes i å komme nærmere noe gjennombrudd. Det er imidlertid ikke kjent om uttrekningene er basert på nye trusselvurderinger og britene avkreftet at beslutningen var basert på konkrete trusler mot sin ambassade. Ukraina kalte mandag USAs uttrekning «prematur» og mente amerikanerne utviste «overdreven forsiktighet».


HUMANITÆR KRISE TVINGER FRAM DIALOG: Mens Frps stortingsrepresentanter stiller flere kritiske spørsmål til UDs Taliban-besøk, roser den afghanske kvinneaktivisten Mahbouba Seraj norske myndigheter for å legge til rette for dialog med Taliban. Flere ledere for den islamistiske bevegelsen som sitter med makten i Afghanistan er fløyet til Oslo for møter med det internasjonale samfunnet – deriblant broren til en av hovedmennene bak angrepet i Kabul som kostet en norsk jou...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.