Nasjonalstaten er ut, mener Europa-professor. Byene skal redde EU

Jan Zielonka, professor i europeisk historie ved Universitetet i Oxford.
— Hvis du drar på en konferanse om innovasjon, vil den være arrangert av byer eller nasjonalstater? Jan Zielonka stirrer over bordet og venter faktisk på et svar. Professoren i europeisk politikk ved Universitetet i Oxford mener det er byene som skal redde det liberale demokratiet - men ikke slik vi kjenner det. Dagens liberale demokratier med sine maktbalanserende institusjoner er blitt oligarkiske, mener den polskfødte, nederlandske akademikeren som er aktuell med boka «Counter-revolution: Liberal Europe in Retreat». Han vil ha demokratisk revvolusjon. Bokas omslag har bilde av en sort knyttneve løftet til protest, med en flamme rundt som en fyrstikk. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.