Trump-fansen i «alternativhøyre» er rasende etter Syria-angrepet

Den delen av Donald Trumps tilhengere som regner seg som anti-globalister – eller som i hvert fall lot seg fenge av Trumps løfter om nedtrapping av USAs innblanding i militære konflikter – er i dag svært opprørte over det amerikanske angrepet i Syria.

At Trump sørger for det første direkte amerikanske angrepet mot Assad, ses på som et løftebrudd etter utallige lovnader om å ikke opptre som verdenspoliti. Noen uttrykker også støtte til Putin – eller til og med Assad – framfor den amerikanske presidenten.

Den erkekonservative og innflytelsesrike rabulisten Ann Coulter går så langt som å si at Trump har ødelagt hele presidentskapet sitt.

Nasjonalisten og konspirasjonsteoretikeren Mike Cernovich – som ble hyllet av Trump sjøl så seint som for noen dager siden – holdt i natt hoff i en maraton-livesending der han oppildnet til motstand mot presidentens militære maønver.

Populære Paul Joseph Watson fra konspirasjonsnettstedet Infowars forteller en halv million følgere at han «hopper av Trump-toget» og heller vil bruke energien på Marine Le Pen. Brexit-general og Trump-kompis Nigel Farage er kritisk. Nettrollet og alt-right-profilen Milo Yiannopoulos kaller angrepet «FAKE and GAY». Norske Hans Lysglimt Johansen – som har blitt kjendis på å være urokkelige Trump-tilhenger – mener nå at det er Putin som gjelder.

Her er noen av reaksjonene i sosiale medier som tyder på at Trumps støttespillere – både i amerikanske  «alternativhøyre», blant høyrepopulister i Europa og (hos enkelte) på venstresida – ikke er særlig lojale lenger:

https://twitter.com/Cernovich/status/850162772809728000