Trump-fansen i «alternativhøyre» er rasende etter Syria-angrepet

Den delen av Donald Trumps tilhengere som regner seg som anti-globalister – eller som i hvert fall lot seg fenge av Trumps løfter om nedtrapping av USAs innblanding i militære konflikter – er i dag svært opprørte over det amerikanske angrepet i Syria. At Trump sørger for det første direkte amerikanske angrepet mot Assad, ses på som et løftebrudd etter utallige lovnader om å ikke opptre som verdenspoliti. Noen uttrykker også støtte til Putin - eller til og med Assad - framfor den amerikanske presidenten. Den erkekonservative og innflytelsesrike rabulisten Ann Coulter går så langt som å si at Trump har ødelagt hele presidentskapet sitt. Nasjonalisten og konspirasjonsteoretikeren Mike Cernovich - som ble hyllet av Trump sjøl så seint som for noen dager siden - holdt i natt hoff i en maraton-livesending der han oppildnet til motstand mot presidentens militære maønver. Populære Paul Joseph Watson fra konspirasjonsnettstedet Infowars forteller en halv million følgere at han «hopper av Trump-toget» og heller vil bruke energien på Marine Le Pen. Brexit-general og Trump-kompis Nigel Farage er kritisk. Nettrollet og alt-right-profilen Milo Yiannopoulos kaller angrepet «FAKE and GAY». Norske Hans Lysglimt Johansen - som har blitt kjendis på å være urokkelige Trump-tilhenger - mener nå at det er Putin som gjelder. Her er noen av reaksjonene i sosiale medier som tyder på at Trumps støttespillere – både i amerikanske  «alternativhøyre», blant høyrepopulister i Europa og (hos enkelte) på venstresida – ikke er særlig lojale lenger: https://twitter.com/Nigel_Farage/status/850257944046321664 https://twitter.com/wikileaks/status/850070150594351105 https://twitter.com/AnnCoulter/status/850223849576611840 https://twitter.com/AnnCoulter/status/850233131328184320 https://twitter.com/AnnCoulter/status/850233...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.