Nå må utenlandske journalister registrere seg som «agenter» i Russland

Pressefriheten i Russland er ytterligere innskrenket av en ny lov som krever at alle utenlandske nyhetsorganisasjoner som opererer i landet registrerer seg som «fremmede agenter». Loven vedtas øyensynlig som gjengjeldelse for at den russiske nyhetstjenesten RT, kjent for å spre russisk propaganda, er klassifisert som utenlandsk agent i USA.  Dette er et utdrag fra Filter Nyheters daglige nyhetsbrev. Meld deg på her for å få det rett i innboksen. I USA skal alle organisasjoner og enkeltindivider som mottar finansiering av utenlandske myndigheter og «driver med politisk aktivitet» føres opp i et register hos justisdepartementet. RT hevder selv de er en nyhetstjeneste finansiert […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.