Nå er siste Filter-magasin ute i lydformat – Lytt til våre artikler

Alle kan lese og dele Filter Nyheters artikler på nett. Våre faste støttespillere får i tillegg flere måter å konsumere dem på – i papirmagasin eller som podcast.

Og idèt du leser dette, er siste papir-utgave av Filter Magasin ute som lyd – slik at du kan høre artiklene mens du gjør noe helt annet.

Og har du ikke tegnet abonnement hos Filter Nyheter ennå, har vi tenkt å friste deg med en gratis smakeprøve på podcast-tilbudet vårt.

Artikkelen «Tre brødre forteller: Konspirasjonsteorier splitter familien» er historien om hvordan pandemien har slitt på familiebåndet mellom brødrene Claes, Kim og Pål. Claes er blant dem som mener tiltakene og håndteringen av koronapandemien har gått av hengslene. Ikke bare det, han mener den er et verktøy til å undertrykke verdens befolkning.

Vi har lagt den ut på Spotify og for at du skal få tak i den enklest mulig:

Er du abonnent (takk til deg!), kan du logge deg inn her for å få resten av månedens Filter-saker som podcast.

Ønsker du å bli abonnent kan du klikke på en av de gule knappene under. 


Vi tar hatet på alvor

Klikk her for å bli abonnent

I åtte år har Filter Nyheter jobbet målrettet med å avdekke fremveksten av høyreekstreme, raseideologiske og muslimfiendtlige miljøer i Norge og verden.

Gjennom kritisk og gravende journalistikk har vi avslørt hvem nynazistene i Den nordiske motstandsbevegelsen er – og hva de står for. Vi har omtalt hvordan Anders Behring Breiviks begrunnelse for 22. juli-terroren er hyllet ved møter for «hvite nasjonalister» i Oslo. Vi har avslørt hvordan partiet Alliansen er blitt en arena for tenåringer og unge menn som omfavner jødehat og nazistiske manifester. Vi har overvåket grumset i norske kommentarfelt og lukkede Facebook-grupper, og dokumentert forbindelser mellom ulike aktører på politikkens ytre høyre-side i Norge og utlandet.

I 2023 og 2024 fortsetter vårt arbeid med å belyse og avsløre miljøer og aktører som deler rasisme, jødehat og muslimfiendtlighet. Det gjør vi fordi det er viktigere enn noensinne.

Fordi vi tar hatet på alvor. 

Klikk her for å bli abonnent

 

 

 

 

Foto: Henry Be på Unsplash