Nå er norsk gassforsyning det største sabotasjemålet i Europa

​​– DET STØRSTE SABOTASJEMÅLET I EUROPA: Statsminister Jonas Gahr Støre bekreftet i dag at han i likhet med Danmark og Sverige har diskutert Nord Stream-lekkasjene med NATO, som slår fast at det dreide seg om sabotasje.

​​

​​ Støre har i ettermiddag kalt inn til pressekonferanse klokka 15.30.

​​

Equinor hevet i natt sikringsnivået ved alle selskapets anlegg og medlemsbedriftene i Offshore Norge har skjerpet beredskapen ved alle helikopterterminaler og forsyningsbaser.

​​

Politidirektoratet har samtidig flere tiltak rundt olje- og -gass-installasjoner.

Uavhengige eksperter ser ut til å være omforent om omtrent dette etter at gassen veltet opp utenfor Bornholm: Sabotasje er eneste sannsynlige forklaring, bare statlige aktører er i stand til en slik operasjon, bare Russland er troende til å utføre den i Østersjøen, og hvis Russland kan gjøre det mot Nord Stream kan de også gjøre det mot norske installasjoner i havet.

Den antatte hybridkrig-hendelsen ble kjent samme dag som åpningen av Baltic Pipe, som skal frakte norsk gass til Danmark og Polen.

​​

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.