Mye omtalt «koronastudie» trukket – delte ut ivermektin til 400 000 meksikanere

Den akademiske nettsiden SocArXiv har trukket tilbake en ikke-fagfellevurdert studie som påsto å vise at ivermektin var effektiv i behandlingen av covid-19, melder Washington Post.

Det er myndighetene i Mexico City som står bak studien.

I desember 2020 lanserte myndighetene et program der «behandlingspakker» med blant annet ivermektin-tabletter ble delt ut til personer med påvist covid-19 som hadde milde eller moderate symptomer.

Siden programmet startet, har myndighetene delt ut hundretusener av slike «helsepakker» til befolkningen, til den nette sum av 12,7 millioner kroner.

Ifølge forfatterne av studien ble antall sykehusinnleggelser drastisk redusert etter utdelingen av de første 83 000 helsepakkene.

«Det er flotte nyheter å kunne bekrefte nytten av et offentlig tiltak», skrev hovedforfatter José Merino da studien ble offentliggjort.

Det skal imidlertid ikke være mulig å verifisere de påståtte resultatene i studien...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.