Muslimske stater får frie tøyler til å reagere mot koranbrenninger

DEN MUSLIMSKE, MELLOMSTATLIGE samarbeidsorganisasjonen OIC gjentar sin oppfordring til Danmark og Sverige om å stanse koranbrenninger. Organisasjonen sier seg skuffet over manglende innsats mot aksjonene i de skandinaviske landene og gir sine medlemmer frie hender til å innføre sanksjoner, kutte forbindelser eller på andre måter reagere. Sveriges utenriksminister Tobias Billström sier regjeringen skal studere resolusjonen nøye og fortsette dialogen og samarbeidet med OICs medlemsland.

Både Danmark og Sverige vurderer juridiske grep for å hindre aksjonister å brenne koranen utenfor muslimske lands ambassader. I Norge tar tidligere leder i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn, til orde for at også Norge bør forby koranbrenning i noen sammenhenger. Danmarks Radio/SVT/Klassekampen

FLERE DRONER HAR angrepet mål i Moskva. Samtlige er jammet eller skutt ned av luftvern, men en traff en skyskraper som også ble rammet av droneangrep i helga, og der flere statsdepartementer har sine kontorer, melder borgermester Sergej Sobjanin. Byens hovedflyplass ble midlertidig stengt etter angrepet. Ingen er meldt skadet. 

Ukrainske myndigheter har ikke påtatt seg ansvar for droneangrep på russisk jord, men president Volodymyr Zelenskyj syntes å referere til dem da han søndag snakket om at «krigen gradvis returnerer til russisk territorium» og at det var ...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.