Muslimske stater får frie tøyler til å reagere mot koranbrenninger

DEN MUSLIMSKE, MELLOMSTATLIGE samarbeidsorganisasjonen OIC gjentar sin oppfordring til Danmark og Sverige om å stanse koranbrenninger. Organisasjonen sier seg skuffet over manglende innsats mot aksjonene i de skandinaviske landene og gir sine medlemmer frie hender til å innføre sanksjoner, kutte forbindelser eller på andre måter reagere. Sveriges utenriksminister Tobias Billström sier regjeringen skal studere resolusjonen nøye og fortsette dialogen og samarbeidet med OICs medlemsland.

Både Danmark og Sverige vurderer juridiske grep for å hindre aksjonister å brenne koranen utenfor muslimske lands ambassader. I Norge tar tidligere leder i Det mosaiske trossamfunn, Ervin Kohn, til orde for at også Norge bør forby koranbrenning i noen sammenhenger. Danmarks Radio/SVT/Klassekampen

FLERE DRONER HAR angrepet mål i Moskva. Samtlige er jammet eller skutt ned av luftvern, men en traff en skyskraper som også ble rammet av droneangrep i helga, og der flere statsdepartementer har sine kontorer, melder borgermester Sergej Sobjanin. Byens hovedflyplass ble midlertidig stengt etter angrepet. Ingen er meldt skadet. 

Ukrainske myndigheter har ikke påtatt seg ansvar for droneangrep på russisk jord, men president Volodymyr Zelenskyj syntes å referere til dem da han søndag snakket om at «krigen gradvis returnerer til russisk territorium» og at det var ...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.