Møtes for siste gang: 6. januar-komité avgjør Trumps skjebne

HVERTFALL EN AV representantene i Kongressens komité for granskingen av forsøkene på å stanse Joe Bidens maktovertakelse i 2021 mener det tilstrekkelig bevis for at Donald Trump i den forbindelse gjorde seg skyldig i lovbrudd. Komiteen skal i dag avgjøre om den vil anbefale for Justisdepartementet at Trump straffeforfølges (se under). Demokrat Adam Schiff fra California sier han ikke kan gå i detalj, men påpeker det åpenbare: Ekspresidenten prøvde beviselig å presse statsansatte til å finne stemmer som ikke eksisterte, og forsøkte å forstyrre folkeforsamlingens arbeid i den grad at han hisset opp en mobb til å gå til angrep.

Onsdag kommer komiteens rapport. Det er usikkert hva som skjer med Trumps skattetall, som komiteen fikk innsyn i, men ikke er offentliggjort. The Guardian/CNN/New York Times

MINST NI POLITIFOLK er drept av en bombe i Kirkuk i Irak. IS har påtatt seg ansvaret. BBC News

ELON MUSK KJØRER avstemning på om han skal fortsette som Twitter-sjef eller ikke (og hevder han vil rette seg etter resultatet). De siste døgnene har some-plattformen blant annet begynt å suspendere kritiske journalisters kontoer og lagt ned forbud mot å promotere konkurrerende sosiale medier. The Verge

SKEPSISEN TIL COVID-VAKSINER er stor i Kina, og en forholdsvis liten andel av eldre er vaksinert. Det gjør at landet frykter en voldsom bølge av sykdom og død når smittevernrestriksjonene nå lettes.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.