Moskéleder i Kongsberg om terrormistenkt: – Han kunne ingenting om islam

Moskéleder Oussama Tlili sier drapssiktede Espen Andersen Bråthen (37) var innom moskeen 2-3 ganger for 4-5 år siden.
– Helt tragisk, trist og uforståelig. Oussama Tlili er styreleder ved Kongsberg Islamsk kultursenter, Kongsbergs eneste moské. I går sto Tlili på sidelinjen og så på barna spille fotballkamp, da han først hørte at en mann gikk rundt med pil og bue i Kongsberg sentrum. Han fulgte utviklingen i lokalavisa, mens politiets helikoptre fløy over dem. Det eskalerte fort, forteller han, og kort tid etter var flere bekreftet omkommet. På nåværende tidspunkt har politiet bekreftet at fem personer er drept og tre er skadet. 37 år gamle Espen Andersen Bråthen er siktet for drapene. Bråthen har dansk statsborgerskap fordi mor […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.