Moské-terroristen i Quebec skal ha vist støtte til Trump og Le Pen – framsto som innvandringsfiendtlig anti-feminist

Alexandre Bissonnette. (Foto: Facebook-profil)

Politiet i Canada har ennå ikke gått ut med hva de mener var motivet bak terrorangrepet i Quebec søndag kveld, der seks muslimske menn ble drept og minst åtte skadd. Men det ble mandag kveld på det rene at 27 år gamle Alexandre Bissonnette – en hvit, fransk-kanadisk universitetsstudent – ifølge politiet utførte massakren alene. Ifølge den kanadiske avisa The Globe and Mail er det ingen åpenbare spor av ekstreme politiske meninger i Bissonnettes historikk før mars i fjor - da Marine Le Pen, lederen for National Front i Frankrike, holdt folkemøte i Quebec. Etter dette skal 27-åringen ha framstått som en nettaktivist på ytre høyre fløy under eget navn. Bissonnette, som blant annet studerte statsvitenskap, diskuterte også politikk med andre studenter, der han skal ha forsvart Donald Trump og Le Pen i diskusjoner. – Jeg avskrev ham som en xenofob. Jeg tenkte ikke engang over ham som fullstendig rasist, men han var oppslukt av en nasjonalistbevegelse som er på grensa til rasistisk, sier medstudent Vincent Boissoneault til Globe and Mail. François Deschamps, som leder en «Flyktninger velkommen»-gruppe i Quebec, gjenkjente Boissoneault umiddelbart da mediene i går brukte bilder av 27-åringen etter pågripelsen. Av innvandringsliberale aktivister ble han sett på som et «troll» som herjet kommentarfelt på Facebook. – Han var en som hyppig la igjen ekstreme kommentarer i sosiale medier der han rakket ned på flyktninger og feminister. Det var ikke direkte hat, mer en del av denne nye nasjonalistiske konservative identitetsbevegelsen som er mer intolerant enn hatefull», sier Deschamps til kanadiske medier. Det har ikke kommet noen opplysninger om at 27-åringen har tatt til orde for voldelige angrep mot innvandrere eller ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.