Mistenker at Trump lagrer info om atomvåpen: Derfor raidet FBI Mar-a-Lago

POLITIRAZZIAEN PÅ DONALD TRUMPS landsted Mar-a-Lago i Florida denne uka var utløst av en mistanke om at ekspresidenten lagret dokumenter med topphemmelig informasjon om atomvåpen og de høyeste nivåene av sikkerhetsgradering. Det opplyser kilder med innsikt i FBI-raidet til Washington Post, uten at det er klart hvilke våpen det dreier seg om eller om agentene fant det de lette etter. USAs justisminister Merrick Garland kunngjorde i natt at han personlig hadde godkjent razziaen etter at flere forsøk på å hente ut dokumentene Trump tok med seg fra Det hvite hus på mindre invaderende måter hadde mislyktes.

Etter at ekspresidenten hevdet seg utsatt for en politisk heksejakt søker Garland nå å få opphevet hemmeligstemplingen av ransakelsesordren. Trump sier han ønsker en offentliggjøring velkommen.

Myndighetene advarer mot at all oppmerksomheten rundt politiets etterforskning av Trump kan føre til at hans tilhengere tyr til nye, voldelige aksjoner. En bevæpnet person ble i natt skutt og drept av politiet etter at han forsøkte å ta seg inn i en FBI-bygning i Cincinatti, og det etterforskes om han hadde koplinger til ytre høyre-grupper. The Guardian/New York Times

ATOMKRAFTVERKET i Zaporizjzja har vært utsatt for nye angrep, med ti direkte treff på kontor- og brannsikker...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.