Minst 85 trampet ihjel etter panikk i folkemengde i Jemen

MINST 85 MENNESKER ER tråkket ihjel etter at det brøt ut panikk i en stor folkemengde i Jemens hovedstad Sanaa. Over 300 skal være skadet, og tallene stiger. Tragedien skjedde i en skolebygning der hundrevis av mennesker hadde presset seg inn fordi det ble delt ut pengegaver tilsvarende rundt 100 norske kroner i anledning avslutningen av Ramadan. 

Øyenvitner har forklart at panikken ble utløst da medlemmer av opprørsbevegelsen i landet (houthiene) skjøt i lufta i et forsøk på å kontrollere folkemengden utenfor bygningen, traff elektriske kabler og utløste en eksplosjon. I etterkant er området sperret for innsyn, også for nyhetsmedier. Al Jazeera/AP News

GLOBALT HAR 67 MILLIONER barn helt eller delvis gått glipp av vaksinering på grunn av Covid 19-pandemien og presset den medførte på helsevesenet, ifølge FN. 48 millioner mangler alle vaksiner. Organisasjonen frykter

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.