Minst 125 nordmenn prøvde å gi penger til lastebil-aksjonistene i Canada

Da de såkalte «Freedom Convoy»-demonstrantene som har lammet byer og grenseoverganger i Canada satte opp en donasjonsside på den amerikanske crowdfunding-plattformen GiveSendGo, strømmet pengene inn – over 8 millioner dollar fra titusener av privatpersoner. De fleste av dem kanadiske og fra USA, men også en håndfull norske.

Da GiveSendGo ble hacket av aktivister denne uka, og listen over donorer ble tilgjengeliggjort for journalister, kom det fram at 125 nordmenn har donert til kampanjen «Freedom Convoy Fundraiser». I tillegg har hvertfall ni bidratt til «Adopt a Trucker»-kampanjen. Donasjonene fra de norske giverne varierer mellom 10 og 500 amerikanske dollar.

«Help us Lord»

Filter Nyheter har fått innsyn i databasen via DDoSecrets, en portal for lekkede dokumenter.

Databasen viser at de fleste nordmennene føyde på korte hilsninger til de kanadiske demonstrantene, som i hovedsak protesterer mot kanadiske smitteverntiltak. «This is our last and only chance, help us Lord!» skriver en vestlending. «You guys are saving the world from corrupt politicians and the crazy WORLD ECONOMIC FORUM!» skriver en mann bosatt i et av Oslos dyreste strøk, som har donert 500 dollar. «Hail the mighty WARCAMPAIGN! Freedom!» skriver nok en nordmann.

«The global revolution has started» skriver Peter Todorow, som er medlem av styret i Gjøvik Fremskrittsparti og har sendt kanadierne 100 dollar som privatperson.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.