«Mini-Trump» deporterte 50 migranter til rikingenes feriested

RIKING-ENKLAVE FIKK MIGRANTER TETT PÅ: I det siste har innvandringskritiske republikanske politikere i de amerikanske sørstatene drevet en kampanje der de har busset nyankomne migranter til mer liberale stater, og typisk til såkalte «sanctuary cities» som nekter å beordre lokalt politi til å pågripe papirløse immigranter.

I går dukket det plutselig opp 50 migranter fra Venezuela i den idylliske og velfriserte småbyen Martha’s Vineyard i Massachussetts, kjent som feriested for (svært) bemidlede familier og maktelitepersoner og med en fast befolkning på bare 20 000.

Migrantene, hvorav flere var barn, ankom uannonsert med fly, og ga lokale myndigheter en stri dag med å skaffe dem tak over hodet, sko på beina, mat i magen og covidvaksine i årene.

Florida-guvernøren og den mulige presidentkandidaten Ron DeSantis, av onde tunger omtalt som «mini-Trump», sier han står bak stuntet. Han har satt av 12 millioner dollar på delstatsbudsjettet til slike transporter i år.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.