Massegrav med 440 lik funnet i Izium

SJEFSETTERFORSKEREN SOM er satt til å undersøke russiske krigsforbrytelser i de nylig frigjorte byene i Kharkiv-regionen sier det er oppdaget en massegrav med 440 lik i nærheten av Izium. Noen bærer preg av å ha blitt skutt, andre har skader som tyder på at de omkom i luftangrep eller under artilleribeskytning, sier politietterforsker Serhii Bolvinov. President Volodomyr Zelenskyj kunngjorde funn av flere massegraver i sin videotale i går kveld, og meldte at ytterligere detaljer vil bli offentliggjort senere. Han sier «Russland etterlater seg død overalt og må stilles til ansvar for det». Vestlige journalister har sett en massegrav i Izium-området som var merket som siste hvilested for 17 ukrainske soldater. Sky News/AP

DEN RUSSISKE ENERGIMINISTEREN Alexander Novak sier en ny gassrørledning til Kina vil erstatte Nord Stream 2, ledningen til Tyskland som aldri ble satt i drift på grunn av Ukraina-krig og sanksjoner. Byggingen av den såkalte Force Siberia 2-ledningen er ventet å starte i 2024.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.