Mike Pence stevnes i etterforskning mot Trump

MIKE PENCE STEVNES AV spesialetterforskeren som gransker hvordan Donald J. Trump og hans team forsøkte å underminere resultatet i presidentvalget i 2020. Det innebærer at Trumps egen visepresident pålegges ved lov å gi innsyn i dokumenter og avgi vitnesbyrd om det som skjedde – en spesiell situasjon, også fordi Pence og Trump er potensielle motstandere i kampen om å bli republikansk presidentkandidat i 2024.

Stevningen skal ha blitt levert nylig, etter lange forhandlinger mellom spesialetterforskeren og Pences advokater, men det er uklart om det betyr at Pence har motsatt seg å frivillig vitne mot sin tidligere sjef. Det er også uklart hvilken informasjon spesialetterforskeren ønsker å få ut av Pence, eller om han som eks-visepresident vil hevde seg immun mot slike stevninger og ta en potensielt lang kamp i rettssalen. ABC News/AP News/Washington Post

DEN KINESISKE BALLONGEN som ble skutt ned i USA forrige uke var definitivt utstyrt for å spionere, sier Utenriksdepartementet etter at

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.