Mike Pence kan bli Trumps motkandidat i president-primærvalgkampen

OPPSIKTSVEKKENDE ENTYDIG OM TAIWAN: USAs president går uvanlig langt i å insinuere at landet vil bruke militærmakt for å forsvare Taiwan dersom øystaten i Sørøst-Asia blir angrepet av Kina. Under en pressekonferanse i Tokyo i dag svarte Joe Biden uten forbehold «ja» på direkte spørsmål fra pressen om han er innstilt på å involvere seg militært for å forsvare Taiwan dersom det blir nødvendig, etter oppsparket «du involverte deg ikke i Ukraina av åpenbare årsaker». Det skriver New York Times. Historisk har amerikanske presidenter vært nøye med å beholde en viss strategisk tvetydighet om hvilke forpliktelser landet anser å ha overfor den demokratiske utbryterstaten Beijing mener skal gjenforenes med fastlands-Kina (fin oppfriskning av konflikten fra BBC her). Som de har fått god rutine på under Biden var Det hvite hus raskt ute med avklaringen om at «USAs formelle standpunkt ikke er endret». Med klassisk sabelrasling sendte Kina 14 jagerfly inn i taiwansk luftforsvarssone i går, dagen da Biden ankom regionen.


NORTURA-HACKING VAR RUSSISK: Hackingen som rammet den norske kjøttprodusenten Nortura rett før jul i fjor, ble utført ved en metode som er kjent fra russiske hackere. Selskapet vet hvilken hackergruppe som sto bak, men holder det for seg selv av hensyn til etterforskningen, avslører selskapets konsernsjef Kjell Rakkenes overfor TV 2 i dag. Han sier også at angrepet var så alvorlig at det en stund så ut til å kunne true matsikkerheten i Norge, fordi det ikke var mulig å motta slaktedyr så lenge IT-systemene var nede: «Det var noen...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.