Migranter flest er europeere – men flere vil komme fra Afrika

Ekspertene mener befolkningsveksten i kombinasjon med økonomisk utvikling vil være den sterkeste drivkraften til migrasjon i de kommende tiårene. Ifølge FNs beregninger vil verdens befolkning øke fra dagens rundt 7,6 milliarder til 9,3 milliarder i 2050. Andelen av verdens befolkning som flytter på tvers av landegrenser har vært relativt stabil på de siste femti årene, men den øker svakt: 2,9 prosent var migranter i 1990, i dag er andelen 3,4 prosent, 258 millioner. 65,6 millioner er tvunget til å flytte på seg, 22,5 millioner av dem er flyktninger. Hvis forholdstallet på 3,4 prosent holder seg stabilt framover, vil antall internasjonale migranter […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.