Mer enn 500 000 overført: Politiet betalte NNPF for at politifolk skulle kurse politifolk om narkotika

13 hettegensere og to t-skjorter med Bry Deg-logo på brystet, inkludert ni superundertøy-sett for herrer.

Profileringsmateriellet fra kampanjen til den private, ruspolitiske organisasjonen Norsk narkotikapolitiforening (NNPF) var en klesbestilling fra Nord-Trøndelag politidistrikt (nå: Trøndelag politidistrikt) til ansatte i politiet.

Det spesielle innkjøpet er ett av mange eksempler på at både små og store pengesummer har sittet løst i politidistriktenes relasjon til NNPF gjennom et tiår.

I året 2019, like før debatten om politifolks rolleblanding skjøt fart for alvor, brukte fire av politidistriktene, Oslo, Agder, Sør-Vest og Vest, samlet minst 160 000 kroner for ansattes deltagelse på NNPFs kurs og konferanser, ifølge tallene Filter Nyheter har innhentet.

Fra før er det kjent at interesseorganisasjonen også har fått totalt omlag tre millioner kroner i direkte støtte fra Politidirektoratet til konferansene.

NNPFs konferanser er kontroversielle blant annet fordi politifolk må melde seg inn i organisasjonen for å få adgang til arrangementer der deres egne sjefer og kolleger står på talerstolen.

Minst en halv million

I andre sammenhenger har politiet kjøpt inn «faghefter» fr...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.