Mente beredskapsplanen var en bløff: – Akkurat det som viser seg nå

Jon Henrik Laake, overlege ved Rikshospitalet og leder av Norsk anestesiologisk forening.
Jon Henrik Laake var blant flere overleger som i februar tok til orde for at helseforetakenes beredskapsplaner kun fungerte på papiret. Nå mener han de nye koronatiltakene viser at planene var uten verdi. På oppdrag fra regjeringen Solberg i fjor la alle de fire norske helseregionene fram planer for hvordan de skulle skalere opp kapasiteten på intensivavdelingene til 1200 plasser. Bakgrunnen for oppdraget var å legge en plan med utgangspunkt i Folkehelseinstituttets risikoanalyser for hva sykehusene kunne komme til å trenge ved en pandemitopp. I april i fjor skrev NTB/Aftenbladet at tidligere helseminister Bent Høie (H) mente det var realistisk […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.