Mener Johnson er «ute innen ett år»

Foto: Andrew Parsons / No 10 Downing Street

USIKKER GRUNN FOR JOHNSON: Etter at Storbritannias statsminister Boris Johnson overlevde mandagens mistillitsforslag i Det britiske underhuset med 211 mot 148 stemmer, mener flere partifeller at De konservatives leder går en uviss tid i møte. Hele 41 prosent av parlamentsmedlemmene fra hans eget Tory-parti stemte for å kaste ham – en større mistillit enn den Theresa May møtte i 2018 og som ledet til at hun gikk av et halvt år senere.

«Jeg ville ha ansett stillingen min som fullstendig uholdbar dersom mer enn en tredjedel av mine egne parlamentsmedlemmer på noe tidspunkt hadde stemt imot meg», skriver tidligere utenriksminister og Tory-leder William Hague i Times i dag. Det skotske Tory-medlemmet Stephen Kerr mener Johnsons renommé «utvilsomt» er skadet etter avsløringene om fester i Downing Street under pandemien og at det er uvisst «hvor lenge statsministeren kan fortsette». Tory-medlem og leder av etterretnings- og sikkerhetskomitéen Julian Lewis anklager statsministeren for å tenke at «han og hans favoriserte venner kan se bort fra regler som andre ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.