MDG fortsatt «i startgropa», ifølge Hansson – mens i Tyskland kan miljøpartiet bli tredje størst

Rasmus Hansson, MDG
– De tyske grønne har vært en etablert politisk kraft lenge, mens vi fortsatt er i startgropa, sier Rasmus Hansson, påtroppende stortingsrepresentant for Miljøpartiet de Grønne.  Søndag 26. september er valgdag i Tyskland. I en periode av den tyske valgkampen så det ut til at miljøpartiet – som kaller seg «Bündis 90/Die Grünen» – kom til å bli landets største parti. I mai lå de an til å få en fjerdedel av stemmene. Annalena Baerbock, en av partiets to ledere, ble trukket fram som en mulig ny kansler etter Angela Merkel. Målingene har senere gått nedover for De Grønne i Tyskland. Baerbock har fått en rekke personlige anklager etter at hun rapporterte inn en inntekt på feil måte, og verre ble det da det ble funnet unøyaktigheter i cv-en hennes og plagiat i hennes nye bok. Undersøkelser viser også at Bündis 90/Die Grünen har vært utsatt for desidert mest falske nyheter under valgkampen. De usanne ryktene handler blant annet om at Baerbock vil forby alle barn muligheten til å eie egne kjæledyr. Det er likevel uklart om de falske nyhetene faktisk har hatt en reell innvirkning på potensielle velgere. [caption id="attachment_82445" align="alignnone" width="1599"] Annalena Baerbock, en av to ledere for Bündnis 90/Die Grünen[/caption]

MDG ikke over sperregrensa

I valgkampens sluttspurt ligger Bündis 90/Die Grünen an til å få 15 prosent av stemmene. De kan da...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.