McConnell med snuoperasjon – Neppe nok støtte til Ukraina-pakke

Mitch McConnell i 2014. Foto: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)
  • Dette er Filter Kaffe! Hver morgen mandag til fredag står vi opp tidlig, fyrer opp kaffemaskinen og sammenstiller det viktigste som skjedde mens du sov. Bli abonnent her.

UKRAINA-STØTTEPAKKEN SOM  partiene i USA hevdet å være enige om i går, vil kanskje ikke komme seg forbi den første, prosedyremessige avstemningen i Senatet i morgen. Det republikanske partiets leder Mitch McConnell (81) skal ha i lukkede møter ha anbefalt sine partifeller å stemme nei når lovforslaget trenger støtten fra minst 10 av dem for å avansere i systemet. McConnell skal ha vist til at oppslutningen om partiet ser ut til å være i fritt fall når han snudde seg mot støttepakka han hadde stått og promotert bare timer tidligere. 

Støttepakken, som er nødvendig for forsvaret av det invaderte landet og også omfatter overføringer til Israer og andre av USAs allierte, er knyttet til innstramminger i USAs grensekontroll etter krav fra McConnell og hans parti, men går ikke langt nok for ytre høyre-fløyen, motarbeides av Donald Trump (som på et tv-show i natt kalte den «en gave til Demokratene») og har uansett minimale muligheter til å få flertall i Representantenes hus. AP News/The New York Times

NASJONALFORSAMLINGEN I SENEGAL har vedtatt at presidentvalget skal avholdes 15. desember. Den tidligere kunngjorte utsettelsen, og politiets hardhendte respons på protestbevegelsen, truer landets image som e...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.