– Mange husker fortsatt en tid med relativ frihet og uavhengighet fra sentrum. Nå blir de undertrykt


Kneblingen av russiske dissidenter startet ikke i fjor. Anton Ammosov fra Jakutia, en region 5000 kilometer øst for Moskva, forteller i et intervju med Filter Nyheter om hvordan regionen gradvis mistet selvstendigheten i løpet av Putins regjeringstid.

Selv ble han pågrepet og torturert for det han sier er fullstendig oppdiktede anklager.

– Pågripelsen fant sted 21. november 2018. Men det var mer som en kidnapping. De la en pose over hodet mitt, festet hendene mine i håndjern bak ryggen og dro meg inn i en minivan hvor de slo meg, kvalte meg med skjerf og brakk fingrene mine.

– Jeg kommer til å huske denne dagen for alltid, for min kone har bursdag dagen etter. Da jeg forsvant, var hun veldig bekymret. Men kollegaene hennes overbeviste henne om at jeg forberedte en overraskelse til henne, sier Ammosov til Filter Nyheter.

34-åringen mistenker at han kom på politiets «svarteliste» etter en tale han holdt på en antikorrupsjonsdemonstrasjon i hjembyen Jakutsk sommeren 2017.

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.