Macron og Biden hyller den nye Nord Irland-avtalen

JOE BIDEN OG EMMANUEL MACRON er blant de internasjonale lederne som klapper for enigheten som er inngått i London om Nord-Irland-protokollen – den gamle Brexit-løsningen som har ført til sammenbrudd i parlamentet Stormont og kjølig forhold mellom EU og Storbritannia. 

Rammeverket Windsor, som den nye avtalen er døpt, fjerner tusenvis av sider med EU-forordninger fra Brexit-avtalen og gjør det lettere å sende alt fra øl til planter og kjæledyr mellom England, Wales og Skottland og den fjerde provinsen i Storbritannia. Statsminister Rishi Sunak kom godt ut av en 2,5-timer lang salgspitsj på rammeverkets vegne i parlamentet i går kveld, men det gjenstår å se om han har støtte fra euroskeptiske Tory-kolleger og unionistpartiet DUP i Belfast. 

I så måte kan det være problematisk at Nord-Irland også under det nye rammeverket er underlagt EU-lover som håndheves av EU-domstoler, selv om Stormont får en viss anledning til å overstyre. Sky News/The Guardian/BBC News

RUPERT MURDUCH ERKJENNER at flere av programlederne i Fox News fremmet det falske narrativet om at 2020-valget bla frarøvet Donald J. Trump. Styrelederen i det konservative medieimperiet bak tv-kanalen sier også, under ed, at han kunne stoppet dem, men ikke gjorde det. Det kommer fram i rettsdokumenter i forbindelse med at selskapet er saksøkt av stemmemaskin-produsenten Dominio...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.