Trump må svare på spørsmål under ed

KALT INN TIL AVHØR: I dag har statsadvokatens kontor i New York kalt inn Donald Trump til å svare på spørsmål under ed. Dette beskrives som et avgjørende øyeblikk etter en treårig sivil etterforskning ledet av statsadvokaten i New York, Letitia James. (Avhøret har dermed ikke tilknytning til FBIs ransaking av boligen hans for to dager siden.) Siden mars 2019 har James’ advokater undersøkt om Trump Organization feilaktig har blåst opp verdien av hans egne hoteller, golfklubber og andre eiendeler. Dette for å sikre seg gunstige lån og forsikring, samt skattefordeler. I den forbindelse har James bedt Trump om å sende inn relevante dokumenter, noe han har nektet å gjøre innen fristen 31. mars. Inntil han leverer blir Trump derfor ilagt en bot på 10 000 dollar per dag. Statsadvokaten i Manhattan har foretatt en parallell etterforskning, som tidligere strandet, men dette avhøret kan gjøre at etterforskningen deres tas opp igjen. 


DESINFORMASJON PÅ SPANSK OG ARABISK: Mens Facebook, Twitter og andre sosiale medier har lagt inn store ressurser for å blokkere eller begrense tilgangen til russisk desinformasjon om krigen i Ukraina ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.