Luftangrep gir hæren overtak i kampene i Sudan


GJENNOM INTENSE LUFTANGREP ser den sudanske hæren ut til å ha et overtak på den paramilitære styrken Rapid Suppert Forces (RSF) i den blodige maktkampen som er brutt ut i landet. Dette ifølge øyenvitner. Minst 97 sivile skal ha mistet livet og 365 skal være skadet i kampene som startet i helga, utløst av strid angående integreringen av RSF i landets regulære hærstyrker, ifølge helsepersonell. 

Natt til søndag ble den norske ambassadørens bolig i Khartoum truffet av en granat, og Utenriksdepartementet skrev i en uttalelse søndag ettermiddag at man er svært bekymret for ansatte ved ambassaden.

Såvel Russland og Kina som EU, USA og FNs Sikkerhetsråd har appellert til partene om å finne en rask løsning på konflikten, og flere av Sudans naboland og regionale organisasjoner har bedt om å få mekle. Reuters/VG

RUSSISKE MYNDIGHETER er langt dyktigere til å manipulere sosiale medier enn det som tidligere er kjent, skal vi tro dokumenter spredd gjennom Discord-lekkasjen fra Pentagon. Bare rundt en prosent av falske kontoer oppdages av plattformene, skryter russerne. Washington Post

ETTER MANGE ÅRS FORSINKELSER produserer Finlands nye atomreaktor strøm. Olkiluoto 3 er Europas største enkeltreaktor, og begynte å mate elnettet med energi dagen etter at Tyskland skrudde av sine siste reaktorer. Det er den ventet å fortsette med i 60 år. Yahoo (AFP)

UKRAINAS FORSVARSMINISTER Oleksij Reznikov går for første gang ut med tapstall og sier Ukraina har hatt færr...

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.