Luftangrep gir hæren overtak i kampene i Sudan


GJENNOM INTENSE LUFTANGREP ser den sudanske hæren ut til å ha et overtak på den paramilitære styrken Rapid Suppert Forces (RSF) i den blodige maktkampen som er brutt ut i landet. Dette ifølge øyenvitner. Minst 97 sivile skal ha mistet livet og 365 skal være skadet i kampene som startet i helga, utløst av strid angående integreringen av RSF i landets regulære hærstyrker, ifølge helsepersonell. 

Natt til søndag ble den norske ambassadørens bolig i Khartoum truffet av en granat, og Utenriksdepartementet skrev i en uttalelse søndag ettermiddag at man er svært bekymret for ansatte ved ambassaden.

Såvel Russland og Kina som EU, USA og FNs Sikkerhetsråd har appellert til partene om å finne en rask løsning på konflikten, og flere av Sudans naboland og regionale organisasjoner har bedt om å få mekle. Reuters/VG

RUSSISKE MYNDIGHETER er langt dyktigere til å manipulere sosiale medier enn det som tidligere er kjent, skal vi tro dokumenter spredd gjennom Discord-lekkasjen fra Pentagon. Bare rundt en prosent av falske kontoer oppdages av plattformene, skryter russerne. Washington Post

ETTER MANGE ÅRS FORSINKELSER produserer Finlands nye atomreaktor strøm. Olkiluoto 3 er Europas største enkeltreaktor, og begynte å mate elnettet med energi dagen etter at Tyskland skrudde av sine siste reaktorer. Det er den ventet å fortsette med i 60 år. Yahoo (AFP)

UKRAINAS FORSVARSMINISTER Oleksij Reznikov går for første gang ut med tapstall og sier Ukraina har hatt færre

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.