Lokalsykehus klarer bare 1 til 2 korona-pasienter før andre må avvises

Intensiven på Helgelandssykehuset.

Små kommuner i Norge har sett på muligheten til å fysisk sperre innfartsårene til kommunen for å sperre ute hyttefolk, mens flere små kommuner i Nord-Norge har rett og slett innført innreiseforbud fra alle kommuner «sør for Dovre».

I hallingdalskommunene bor det 21.000 personer til vanlig. VG skrev første helg ut i landets korona-lockdown at «en måling viser at 54.000 mennesker oppholder seg i fjellet lørdag ettermiddag, kun 1000 færre enn fredag». [caption id="attachment_13383" align="alignnone" width="940"] Faksimile NRK Troms og Finnmark.[/caption]

Regjeringen så seg 15. mars nødt til å true med et «hytteforbud» med hjemmel i loven, som vil gjelde til 1. april om folk ikke peller seg hjem. Straffen: Bøter eller fengsel inntil et halvt år.

Denne nekten har blant annet fått en del til å reagere. Enkelte hytteeiere har for eksempel argumentert med at de ønsker å skjerme familiemedlemmer i risikogruppene på hytta, fordi et annet familiemedlem er i karantene hjemme - eller i verste fall, smittet.

Skulle disse imidlertid vise seg å bli syke på hytta kan de være virkelig ille ute.

Folkehelseinstituttet har bedt helsetjenesten planlegge for at 22 000 koronasyke kan trenge sykehusbehandling, og 5500 av disse intensivbehandling. På det meste kan 1700 pasienter være innlagt i Norge samtidig.

Filter Nyheter har sjekket hvor sårbare lokalsykehusene er.

1 til 2 korona-pasienter

Helgelandssykehuset

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.