Lokal islamistgruppe kan ha stått bak Sri Lanka-terroren – dette er National Thowheeth Jama’ath

Minst 321 er drept og over 500 skadet i rekken av koordinerte selvmordsbombinger som rammet kirker og hoteller på Sri Lanka 1. påskedag. Seks angrep fant sted i løpet av en 45-minuttersperiode om morgenen, slik at de rammet påskemesser i kirker spredt i forskjellige byer, samt frokostsaler fulle av utenlandske turister i hoteller i hovedstaden Colombo. Senere på dagen ble ytterligere ett hotell rammet, i tillegg til eksplosjoner i strøk der politiet aksjonerte mot boliger til antatte gjerningsmenn. Den islamske staten (IS) erklærte tirsdag at de tar ansvar for angrepene. Gjennom sitt nyhetsbyrå Aamaq hevder ekstremistgruppa at «gjerningspersonene bak angrepene, […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.