Nyhetsbrev 28. juni: Löfven går – ikke nådig mot Vänsterpartiet

Stefan Löfven

ASYLMOTTAK I AFRIKA: Det danske Socialdemokratiet har fått hard kritikk fra både FN, EU, hjelpeorganisasjoner og europeiske sosialdemokrater for en lov som åpner for å sende asylsøkere til Afrika. Også Arbeiderpartiet i Norge foreslår å sende asylsøkere til et tredjeland utenfor Europa, for å behandle hele asylsøknaden der, skriver Dagens Næringsliv. I Aps partiprogram har de vedtatt at de vil «sørge for et samarbeid med trygge tredjeland utenfor EU». Arbeiderpartiets forslag skiller seg noe fra sitt danske søsterparti. Der danskene vil sende alle asylsøkere som har nådd den danske grensen, for å stoppe spontan asyl, ønsker norske Ap kun å sende personer til et tredjeland hvis personen kan dokumentere å ha vært i landet før. Ap vil dermed at det fortsatt skal være mulig å søke asyl i Norge for dem som kommer direkte hit, men de vil prioritere kvoteflyktninger via FN-systemet. Den danske regjeringen forsøkte å få til et samarbeid med Norge om å etablere et felles asylmottak i et tredjeland, noe Frp ønsket, mens Høyres justisminister Monica Mæland takket nei. I 2018...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.